Un poliţist a fost înjunghiat în piept de un adolescent în Ilfov. Sindicatul Europol cere dotarea polițiștilor cu electroșocuri

Un poliţist a fost înjunghiat în piept de un adolescent în Ilfov. Sindicatul Europol cere dotarea polițiștilor cu electroșocuri

Un poliţist din comuna ilfoveană Berceni a fost rănit luni seară, 6 noiembrie, de un minor și a fost dus de urgență la spital. Sindicatul Europol a transmis că un adolescent cu probleme psihice l-a înjunghiat în piept pe polițist şi că se impune dotarea Poliției cu dispozitive cu electroşocuri.

„La data de 6 noiembrie a.c., în jurul orei 21:34, Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a fost sesizat prin apel 112, de către un membru al unei familii, din comuna Berceni, cu privire la internarea unui minor, care prezenta un comportament recalcitrant, la o unitate medicală de specialitate. La fața s-au deplasat polițiști din cadrul orașului Popești Leordeni, iar la momentele desfășurării intervenției, unul dintre polițiști a fost agresat fizic în zona pieptului, prin lovire cu un corp contondent, de către minorul în cauză”, a transmis IPJ Ilfov.

La fața locului a venit un echipaj medical care a acordat primele îngrijiri polițistului rănit, acesta fiind apoi dus la spital.

Sindicatul Europol a precizat că poliţistul „a fost înjunghiat de o persoană despre care s-a aflat că suferă de afecţiuni psihice”.

„Poliţiştii au intervenit la un caz semnalat prin 112. Patrula a fost solicitată pe raza com. Berceni, aparent pentru un scandal în familie. După ce au ajuns la faţa locului, un adolescent a luat un cuţit şi l-a înfipt în pieptul unuia dintre poliţişti”, a transmis Europol.

Potrivit sindicaliștilor, ei au oferit luna trecută 40 de dispozitive cu electroşocuri gratuite.

„Cu toate acestea, deși 20 dintre ele deja pot fi folosite de polițiștii din stradă, șeful Poliției Capitalei, din directiva celor de mai «sus», refuză să îi doteze pe polițiști cu ele. Dacă în acest caz, deosebit de grav, unul din polițiști ar fi avut un dispozitiv cu electroșocuri, nu ar fi ajuns să-i fie pusă viața în pericol”, au susţinut reprezentanţii Sindicatului.

Libertatea