Un șofer de camion a supraviețuit 5 zile blocat în cabină, după ce a căzut într-o râpă din SUA

Un șofer de camion a supraviețuit 5 zile blocat în cabină, după ce a căzut într-o râpă din SUA

Pompierii au format un sistem uman de scripeți pentru a scoate victima din râpă, după ce aceasta s-a răsturnat cu camionul la volanul căruia se afla într-o prăpastie de 30 de metri din Munții Tehachapi, comitatul Kernau, statul american Carolina de Sud, informează ABC News.

În urma unui apel la numărul de urgență, pompierii au identificat camionul pe fundul unei râpe abrupte de pe marginea unui drum care face legătura între orașele Arvin și Stallion.

„A fost în mod clar nevoie de personal și echipament suplimentar”, au anunțat pompierii, după ce au observat că terenul abrupt și accidentat reprezintă o provocare pentru a ajunge la șoferul rănit.

O echipă de peste 20 de pompieri și-au unit forțele pentru a efectua salvarea, care s-a realizat sâmbătă, la 5 zile de la incident, au transmis autoritățile locale.

„Pacientul a fost rănit și imobilizat în pe fundul râpei încă de marți, 29 august. Echipajele de pompieri au construit un sistem de salvare cu frânghie pentru a ajunge la șofer”, au transmis autoritățile.

Folosind același sistem de salvare cu frânghie, trei salvatori au coborât în ​​rapel în râpă, l-au asigurat pe șofer într-un coș și au tras sus persoana în siguranță, au spus oficialii.

Șoferul a fost transportat cu elicopterul la un spital din zonă și a fost tratat pentru răni care nu-i pun viața în pericol.

FOTO: Departamentul de Pompieri din Kern County

Libertatea