Un șofer de troleibuz din Ploiești a făcut două accidente în care au murit doi pietoni, într-un an

Un șofer de troleibuz din Ploiești a făcut două accidente în care au murit doi pietoni, într-un an

Același șofer de troleibuz din Ploiești a fost implicat la distanță de un an în două accidente mortale, în fiecare dintre ele fiind ucis câte un pieton. Abia după al doilea accident șoferului i-a fost suspendat contractul de muncă și n-a mai avut dreptul să conducă, scrie portalul de știri locale Observatorul Prahovean.

Pe 30 decembrie 2021, în centrul Ploieștiului, în apropierea unei treceri de pietoni, un bărbat în vârstă de 70 de ani era accidentat mortal de un troleibuz aparținând societății de transport în comun TCE Ploiești. Camera de bord instalată pe troleibuz a surprins momentul în care pietonul a fost lovit.

Acesta nu era pe trecere, ci în apropierea ei, troleibuzul trecuse pe culoarea verde pentru autovehicule, însă nimeni nu știe cum de șoferul nu a văzut pietonul și nu a oprit pentru a evita tragedia.

La un an fără două zile după aceast accident, pe 28 decembrie 2022, o femeie a fost lovită de troleibuz, a fost transportată la spital unde, ulterior, a decedat. La volanul troleibuzului, același șofer care fusese implicat în accidentul de pe 30 decembrie din anul anterior.

Reporterii Obsevatorului Prahovean l-au contactat pe Nicolae Alexandri, directorul TCE Ploiești, pentru a afla situația raporturilor de muncă ale șoferului cu societatea de transport public și cum de acesta a mai condus după primul accident mortal.

„Conducătorul auto are contractul de munca suspendat până la finalizarea cercetărilor. Cazul este în cercetare”, a spus Alexandri.

Așadar, abia după al doilea accident soldat cu încă un deces șoferului i-a fost suspendat contractul.

În decembrie se împlinesc doi ani de la primul accident și un an de la cel de al doilea. Niciunul dintre dosarele accidentelor nu a ajuns încă în insanță. Iar sursa citată scrie că a solicitat IPJ Prahova un punct de vedere, dar nu a primit, până la ora publicării articolului, un punct de vedere.

Libertatea