Una dintre fiicele criminalului de la Onești se plânge că nu e lăsată șă-și vadă tatăl: „Aș accepta să port și microfon doar ca să îl văd”

Una dintre fiicele criminalului de la Onești se plânge că nu e lăsată șă-și vadă tatăl: „Aș accepta să port și microfon doar ca să îl văd”

Fiica lui Gheorghe Moroșan, autorul dublei crime de la Onești, a mărturisit, plângând, într-un interviu pentru Antena 3, că nu este lăsată să își vadă părinții și că ar acceptă să poarte tehnică de înregistrare numai ca să poată să își vadă tatăl.

„Nu mi se permite absolut deloc să iau legătură cu el. Doar ce am putut să aflu din presă. Am vorbit la spital, în momentul în care mă prezint și spun cine sunt, mi se închide telefonul. Dacă încerc mai multe telefoane mi se dă ocupat”, a afirmat una dintre fiicele bărbatului de 68 de ani acuzat de uciderea celor doi muncitori.

„Procurorul mi-a zis că ar trebui să părăsesc țara”

Domnul procuror Neagu de la Parchetul Onești mi-a zis că ar trebui să părăsesc țara. De ce nu mă lasă să pot intra în contact cu el?

Fiica lui Gheorghe Moroșan:

Întrebată dacă ar fi de acord să poarte echipament de înregistrare în eventualitatea în care ar putea ajunge să discute cu tatăl ei, fiica lui Gheorghe Moroșan a răspuns: „Da! Doar ca să îmi văd tatăl. Da”.

”Cu mama am vorbit. Mi-a zis: Lasă-mă și pleacă”, a completat femeia.

„Ce să fac eu mai mult de atât? Sunt și eu un om cu două mâini și două picioare. Simt că sunt blamată de toată lumea. Când am sunat autoritățile, mi s-a închis telefonul! De ce s-a ajuns la dezastrul ăsta? De ce autoritățile nu au luat măsuri când trebuia, când s-au depus plângeri peste plângeri. De ce nu l-a luat nimeni în seamă? Și-a strigat disperarea într-un mod continuu și nimeni nu l-a băgat în seamă”, a mai spus, plângând, fata criminalului.

Gheorghe Moroșan, transferat la Chirurgie

Gheorghe Moroşan, 68 de ani, autorul dublei crime de la Oneşti, a fost transferat luni, 8 martie, pe Secţia de Chirurgie a Spitalului Judeţean Bacău.

După prima operație, medicii din Onești au scos din corpul lui Moroșan nouă gloanțe, dintre care două letale și șapte din cauciuc. Starea de sănătate a acestuia s-a înrăutățit, iar miercurea trecută a fost transferat la Spitalul Județean Bacău și a fost nevoie de o a doua operație.

Luni, 1 martie, Gheorghe Morosan a ucis doi muncitori care faceau lucrări într-un apartament din Onești. Criminalul era supărat din cauză că pierduse acel apartament în urma unei executări silite.

La faţa locului au fost prezente forţele de ordine, dar şi un negociator. Au încercat în zadar să îl determine pe bărbat să renunţe la intenţiile sale.

După cinci ore, forţele de ordine au intrat în apartament şi l-au împuşcat pe agresor. Era prea târziu pentru victimele sale.

Luni, 8 martie, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău a informat că s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Gheorghe Moroșan, „pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat”.

Aurelia Moroșan, șoția bărbatului, a fost arestată preventiv marți, după ce anchetatorii au descoperit că îi furniza informații soțului ei și îi transmitea că face bine ceea ce face.

Libertatea