Viceprimarul PNL de la sectorul 2 l-a angajat consilier pe soțul Monicăi Anisie, șefa sa pe linie de partid: „Am nevoie de el pentru coordonarea Poliției Locale”

Viceprimarul PNL de la sectorul 2 l-a angajat consilier pe soțul Monicăi Anisie, șefa sa pe linie de partid: „Am nevoie de el pentru coordonarea Poliției Locale”

Pensionat din cadrul Direcției Generale Anticorupție și trecut prin Coaliția Națională pentru Modernizarea României (CNMR), ONG-ul lui Alexandru Cumpănașu, Adrian Anisie, soțul fostului ministru al educației Monica Anisie, a ajuns consilier al viceprimarului sectorului 2, Adrian Costache.

„Nu face anchete penale, dar, având în vedere că Poliția Locală este în coordonarea viceprimarului, am nevoie de experiența dumnealui pentru Poliția Locală”, așa a explicat viceprimarul Adrian Costache numirea lui Adrian Anisie pe lista consilierilor săi.

Adrian Costache. Foto facebook

Costache a negat că numirea lui Adrian Anisie ar avea legătură cu faptul că Monica Anisie este șefa sa pe linie de partid, fiind președinta organizației PNL sector 2, acolo unde viceprimarul este secretar general adjunct, iar publicația ziare.com nota că acesta ar fi un apropiat al lui Anisie.

Rugat de Libertatea să explice ce atribuții exacte va avea Adrian Anisie, Costache a refuzat și a cerut o întrebare oficială, scrisă, pe adresa Primăriei, adică aceeași modalitate prin care ziarul și aflase de numirea lui Anisie în funcție, aceasta nefiind afișată pe site-ul primăriei. 

Ziarul a încercat fără succes să ia legătura cu fostul ministru Monica Anisie pentru a comenta această situație. 

Cine este Adrian Anisie

Înainte de numirea în funcția de consilier al viceprimarului sectorului 2, Adrian Anisie a condus Direcția Anticorupție pentru Municipiul București și Județul Ilfov, structura teritorială a Direcției Generale Anticorupție din Ministerul Afacerilor Interne, de unde s-a pensionat. 

Adrian Anisie și Monica Anisie. Foto Facebook

În 2019, Adrian Anisie era anunțat de Alexandru Cumpănașu ca șef al Departamentului CNMR pentru Combaterea Infracționalității, poziție din care alături de reprezentanții Parchetului General ar fi trebuit să participe la realizarea Strategiei Naționale pentru Prevenirea și Combaterea Infracționalității.

Cine este viceprimarul Adrian Costache 

Viceprimarul PNL Adrian Costache este, la bază, inginer – absolvent al Facultății de Mine de la Universitatea din Petroșani. 

Costache a lucrat ca asistent topograf, conform CV-ului său, după care a muncit o perioadă la diverse firme. În perioada 2016-2018, a fost inginer la Administrația Piețelor Sector 2, iar ulterior a avansat până la postul de manager de contract al Administrației. A fost consilierul primarului UNPR, iar potrivit ziare.com, a trecut și pe la partidul lui Sebastian Ghiță, Partidul România Unită. La începutul lui 2020, a fost numit director general la Sala Palatului, administrată de RA-APPS, iar din toamna anului trecut este viceprimar.

Libertatea