VIDEO | Bătaie ca-n codru la ședința Consiliului Municipal din Chișinău. Consilierii s-au luat la pumni

VIDEO | Bătaie ca-n codru la ședința Consiliului Municipal din Chișinău. Consilierii s-au luat la pumni

Consilierii municipali din Chișinău s-au luat la bătaie în timpul ședinței de vineri, 2 aprilie, în timpul dezbaterilor pe marginea unui plan urbanistic, scrie TV8, care prezintă și imagini filmate din timpul scandalului.

Mai mulți consilieri de la PAS, Partidul Platforma DA și PSRM s-au îmbrâncit și și-au împărțit pumni, înainte de votarea unor proiecte imobiliare, care prevăd construirea unor blocuri imense într-o zonă extrem de aglomerată.

Consilierii municipali și-au împărțit pumni în timp ce la vot era supus „subiectul cu privire la aprobarea Planului urbanistic zonal pentru terenurile cuprinse în perimetrul străzilor Burebista – Sarmizegetusa – Grădina Botanică”.

Alexandr Odințov, unul dintre inițiatorii conflictului din CMC, le-a cerut iertare cetățenilor capitalei Moldovei pentru cele întâmplate, dar a spus că va continua să riposteze ori de câte ori va fi provocat. La fața locului a fost chemată și poliția.

Proiectele au fost în cele din urmă aprobate cu votul a 31 de consilieri municipali.

Deputatul Dan Perciun îi acuză pe socialiști și pe cei de la PPDA că vor „să permită construcția a 2.000 de apartamente în zona străzii Burebista, la Botanica, în condițiile când locuri în școlile și grădinițele din zonă nu-s, iar ambuteiajele sunt deja infernale”.

„Cu mânuțele îngerilor adevărați, ale deontologilor necontextuali și ale luptătorilor declarați cu mafia imobiliară, astăzi riscă să se voteze două proiecte tare periculoase în Consiliul Municipal.

Rămâne de văzut dacă Victor Chironda va interveni din partea executivului sau va trece cu vederea aceste proiecte problematice, acceptând tacit acest dezmăț”, a scris pe Facebook deputatul Dan Perciun.

„Fac apel către conducerea Platformei DA – Andrei Nastase, Alexandr Slusari, Igor Munteanu – să oprească votul comun DA-PSRM din Consiliul Municipal Chișinău pentru construcțiile ilegale care distrug orașul. Promisiunile din campania electorală trebuie menținute”, a scris Radu Marian pe pagina sa de Facebook.

Libertatea