VIDEO | Copiii unei familii de „traci” din Timiș, luați cu jandarmii de lângă părinți. Frățiorul lor a murit acum câteva luni

VIDEO | Copiii unei familii de „traci” din Timiș, luați cu jandarmii de lângă părinți. Frățiorul lor a murit acum câteva luni

Doi soți din Timiș care susțin că sunt traci și trăiesc în condiții cumplite, după obiceiurile poporului antic, și-au pierdut copiii, aceștia fiind luați în grija statului, urmare a unei sentințe judecătorești, scrie Ziarul Românesc, care preia informații din Lugoj Info.

Protecția Copilului a intervenit și a mers în instanță, în urma numeroaselor sesizări venite de la vecinii care spuneau că cei doi copii ai cuplului nu erau îngrijiți și erau puși să doarmă într-un cort, deși era foarte frig.

Joi, angajații de la Protecția Copilului s-au dus în localitatea Mâtnicu Mic, de lângă Lugoj, pentru a lua copiii. Au fost solicitați și jandarmii, știindu-se că tatăl celor doi băieți e violent.

Reprezentanții Direcției pentru Protecția Copilului au prezentat mai întâi părinților hotărârea judecătorească prin care erau decăzuți din drepturile părintești. Tatăl copiilor a devenit violent, i-a amenințat cu moartea pe jandarmi și apoi s-a baricadat în casă cu micuții.

Forțele de ordine au spart o ușa, au intrat în casă și au folosit și spray-uri lacrimogene pentru a-l liniști pe bărbat.

Până la urmă, după o intervenție care a durat mai bine de două ore, copiii au fost preluați de autorități, iar în continuare vor ajunge, cel mai probabil, în grija unor asistenți maternali.

Al treilea copil, un bebeluș, a murit în urmă cu câteva luni

Cei doi soți au mai fost în atenția autorităților și anul trecut, când s-au întors în țară. Ajunși la punctul de frontieră Nădlac 2, le-au spus polițiștilor din Ungaria că sunt traci și că se întorc în țara în care s-au născut, refuzând să prezinte documentele. După ce s-au baricadat împreună cu cei trei copii în mașina pe care au scris „TRACIA”, polițiștii de frontieră din Ungaria au apelat la ajutorul colegilor români. Aceștia au reușit să deschidă autoturismul și l-au imobilizat pe bărbatul de 35 de ani.

După ce au verificat bazele de date, polițiștii au descoperit că cele cinci persoane se întorceau din Danemarca, iar în documentele din România figurau cu domiciliul în județul Timiș. Cei cinci au fost reținuți pentru 24 de ore de autoritățile maghiare pentru verificări suplimentare deoarece nu au putut prezenta nici un document de identitate al lor sau al mașinii.

La finalul anului trecut, bebelușul de numai câteva luni al familiei a murit la Spitalul Louis Țurcanu din Timișoara, după ce a fost preluat cu elicopterul de la Făget. Polițiștii au deschis o anchetă atunci pentru a stabili cauzele morții copilașului. Oamenii legii suspectau că micuțul era bolnav de câteva zile și părinții au refuzat să ceară ajutorul medicilor.

Libertatea