VIDEO | Explozie cu trei răniți la sediul central Lidl din Germania. Bomba artizanală ar fi fost plasată într-o scrisoare-capcană

VIDEO | Explozie cu trei răniți la sediul central Lidl din Germania. Bomba artizanală ar fi fost plasată într-o scrisoare-capcană

Trei persoane au fost rănite într-o explozie care a avut loc, miercuri, la sediul central al Lidl din Neckarsulm, Germania. Victimele au fost transportate la spital, potrivit Daily Mail.

Orăşelul Neckarsulm, unde este sediul central Lidl, se află în landul Baden-Württemberg, la circa 60 de kilometri nord de Stuttgart.

Explozia a avut loc la ora locală 14.50 (15.50 ora României), a anunţat poliţia, și a declanșat o amplă operaţiune a forțelor de ordine în zona industrială unde se află și sediul central al lanţului de supermarketuri.

Una dintre cele trei persoane afectate de deflagrație a suferit răni moderate, în vreme ce celelalte două au scăpat cu răni mai puțin grave, scrie presa locală.

Peste 100 de angajați se aflau în momentul exploziei în clădire, care a fost evacuată imediat de poliție.

In der Zentrale der #Lidl & Co GmbH soll es nach einem Bericht der #Heilbronn|er Stimme am Mittwochnachmittag eine Explosion gegeben haben. Dabei wurden drei Mitarbeiter verletzt, einer davon schwer. Es soll sich offenbar um eine #Briefbombe handeln. pic.twitter.com/xWf3x6gLSG

— EHA News – Deutsch (@eha_deutsch) February 17, 2021

Agenţia EFE scrie că o ipoteză de lucru a anchetatorilor este că explozibilul artizanal ar fi fost amplasat într-o scrisoare-capcană trimisă pe adresa companiei.

Un purtător de cuvânt al poliţiei a menționat, de asemenea, că la originea deflagrației s-ar afla „un pachet cu bombă sau o scrisoare cu bombă”.

Se pare că un pachet similar a explodat, marți, la 40 de mile distanță, la punctul de primire a mărfurilor unui producător de băuturi din Eppelheim, Capri Sun ADM Wild. În prezent nu este clar dacă există o legătură între cele două evenimente. Poliția încă nu a făcut o legătură, oficial, între incidente.

Foto: EPA

Libertatea