VIDEO  |  Petreceri fără distanțare și fără mască în centrul Craiovei. Poliția a dat zeci de amenzi

VIDEO | Petreceri fără distanțare și fără mască în centrul Craiovei. Poliția a dat zeci de amenzi

Zeci de tineri au petrecut, sâmbătă seara, într-un local din centrul vechi al Craiovei. Pe imaginile transmise live de către unul dintre participanți se observă că aceștia nu poartă mască de protecție, iar distanțarea socială nu este respectată. În urma verificărilor, poliția a dat mai multe amenzi, informează Oltenia TV.

Petrecerea a avut loc, noaptea trecută, într-un local din centrul vechi al Craiovei. Tinerii s-au distrat ore întregi fără să respecte măsurile de prevenție impuse de autorități. Imaginile au fost transmise live de unul dintre petrecăreți.

„Având în vedere cele constatate, poliţiştii au sancţionat administratorul localului cu suma de 10.000 de lei, pentru încălcare prevederilor Legii 55/2020, evenimentul respectiv fiind întrerupt. De asemenea, în cadrul acestei acţiuni au mai fost aplicate alte 31 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 15.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie”, se arată în comunicatul transmis de IPJ Dolj, potrivit Oltenia TV.

Totodată, poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, noaptea trecută, în incinta unui local din centrul Craiovei nu au fost respectate normele legale dispuse în contextul stării de alertă, fiind depăşită capacitatea maximă a spaţiului respectiv. Și aici polițiștii au dat amenzi în valoare de 2.000 de lei.

Situație similară și în Constanța, unde polițiștii au spart două evenimente private, unde nu se respectau măsurile de prevenție. Prima sesizare a venit prin 112 la ora 23.00, privind localul Entourage construit în coasta Sălii Sporturilor de pe bulevardul Tomis din Constanţa.

Următoarea sesizare a venit după două ore, pentru alt local de pe alt bulevard al Constanţei.

„În jurul orei 1.00, polițiști din cadrul Secției 2 s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, într-un local situat pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu din municipiul Constanța, se află în desfășurare o petrecere cu caracter privat, în incinta localului fiind identificate 49 de persoane. Administratorul societății comerciale și toate persoanele prezente au fost sancționate contravențional cu amendă în valoare totală de 65.000 de lei, potrivit Legii 55/2020”, a transmis Poliţia.

Libertatea