Vlad Burlacu, un violator dat în urmărire internațională, prins în Spania. Bărbatul se lăuda pe Facebook cu destinațiile sale de vacanță

Vlad Burlacu, un violator dat în urmărire internațională, prins în Spania. Bărbatul se lăuda pe Facebook cu destinațiile sale de vacanță

Vlad Burlacu, 42 de ani, se afla pe lista „Most Wanted” a Interpolului și a Poliției Române, după ce a dispărut fără urmă ca urmare a unei condamnări definitive pentru un viol comis în 2012. Potrivit ziarului constănțean Replica, individul a fost prins în Spania și adus în România, unde a fost încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă.

În decembrie, bărbatul posta fără sfială pe rețelele sociale poze cu el prin diverse orașe din Europa. Anchetatorii au explicat că locațiile atașate imaginilor erau, de fapt, false, tocmai pentru a-i pune pe polițiști pe urme greșite. Însă i-au urmărit contul și au reușit să-l depisteze în Spania.

Prădătorul sexual fusese dat în urmărire internațională în noiembrie 2020, deși a comis fapta în 2012.

„În urma colaborărării dintre poliţiştii Biroului Urmăriri Iaşi şi Biroului SIRENE din cadrul IGPR a fost depistat în Spania un bărbat de 42 de ani, urmărit naţional şi internaţional, inclus în categoria Most Wanted. Acesta se sustrăgea executării pedepsei de patru ani de închisoare, fiind condamnat pentru săvârşirii infracţiunilor de violare de domiciliu şi viol. La data de 18 martie, în baza mandatului de executare a pedepsei închisorii, emis de judecătoria Iaşi, bărbatul a fost predat din Spania şi adus în Penitenciarul Poarta Albă din Constanţa în vederea executării pedepsei”, au precizat miercuri, 24 martie, reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

Libertatea