Vlad Voiculescu a anunțat că oamenii se vor putea testa rapid anti-COVID în farmacii: „Un pas important, care merge către testarea în masă”

Vlad Voiculescu a anunțat că oamenii se vor putea testa rapid anti-COVID în farmacii: „Un pas important, care merge către testarea în masă”

Ministrul sănătății, Vlad Voiculescu, a spus în briefingul de presă de la Palatul Victoria de joi, 25 martie, că a fost aprobată instituirea cadrului legal pentru testarea rapidă antigen în farmacii, iar vineri vor avea loc discuții la Ministerul Sănătății pentru definitivarea procedurilor.

„Am aprobat instituirea cadrului legal pentru testarea în farmacii. Chiar mâine avem discuții la Ministerul Sănătății cu reprezentanții farmaciilor, pentru ca testarea rapidă antigen să se facă în farmacii”, a declarat Vlad Voiculescu în briefingul de presă de după ședința de Guvern, transmis pe Facebook-ul Executivului.

„Este un pas important, care merge către testarea în masă. Ea se va putea face la un preț foarte scăzut, negocierile sunt în curs”, a adăugat ministrul sănătății.

Guvernul a anunțat, joi seară, măsurile care vor fi aplicate la nivel național, în urma propunerilor făcute de Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Printre restricții, se numără carantina de noapte de la ora 20.00 și magazine închise de la ora 18.00 în weekend, în localitățile în care rata de infectare depășește pragul de 4.

Libertatea