Vlad Voiculescu, despre bugetul Ministerului Sănătăţii: „Nu este suficient”

Vlad Voiculescu, despre bugetul Ministerului Sănătăţii: „Nu este suficient”

Ministrul sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat că bugetul care rămâne efectiv în acest an pentru activităţile ministerului de resort este un pic mai mare faţă de anul trecut, dar nu este suficient, informează Agerpres.

Vlad Voiculescu a precizat că bugetul Ministerului Sănătăţii este un pic mai mare faţă de anul trecut, după ce premierul Cîţu a avut o reacţie dură pe tema nemulţumirii ministrului sănătăţii pe tema bugetlui. “Este fake news să spui că bugetul este mai mic”, a spus premierul.

“Bugetul Sănătăţii este constituit în bugetul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi bugetul Ministerului Sănătăţii, iar dacă ne uităm în bugetul Ministerului Sănătăţii vorbim, de asemenea, despre o parte care transferă mai departe către fondul Casei şi cealaltă care rămâne efectiv pentru activităţile Ministerului Sănătăţii. Această ultimă parte despre care vă vorbesc este un pic mai mare anul acesta faţă de anul trecut”, a declarat Vlad Voiculescu.

Acesta a adăugat: “Nu este suficient şi principala problemă sunt costurile care vin în acest an şi probabil că nu se vor repeta în anul 2022, dar, pentru acest lucru, am primit asigurări că vom găsi soluţii. Colegii mei au fost în dimineaţa asta la Ministerul Finanţelor Publice, am avut acum, de asemenea, discuţii în coaliţie, lucrurile îşi vor găsi o soluţie”.

“Nu cred că există un ministru în acest Guvern care să fie complet mulţumit de bugetul pe care l-a primit. Avem foarte multe lucruri de făcut, dar e un buget care ne permite să facem investiţii, un buget care ne permite să rezolvăm problemele urgente, un buget care încă este în discuţie”, a mai spus Vlad Voiculescu.

Libertatea