Vlad Voiculescu, după evacuarea cu scandal de la Foișor: Am văzut zilele acestea prea mult zgomot politic

Vlad Voiculescu, după evacuarea cu scandal de la Foișor: Am văzut zilele acestea prea mult zgomot politic

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a făcut duminică, 11 aprilie, primele declarații de presă după scandalul evacuării spitalului Foișor de vineri seară și a spus că „românii nu s-au schimbat”, dar scena politică da.

În contextul evacuării pacienților de la Spitalul de Ortopedie Foișor din București, Vlad Voiculescu a spus că în ultimele zile a remarcat „prea mult zgomot politic” după acuzațiile la adresa sa, că „s-a schimbat scena politică” și „faptul că anumite televiziuni nu mai primesc bani”

Principalele declarații ale lui Vlad Voiculescu:

Am văzut zilele acestea mult, prea mult, cred că prea mult zgomot politicAici, la Ministerul Sănătății, am preferat să facem ceea ce este cu adevărat important, anume să vorbim cu pacienții, cu medicii și să vedem ce este de făcut în perioada imediat următoareScandalul mediatic din ultimele zile a fost despre cei puțin peste 100 de pacienți externați de la Spitalul Foișor. Am vorbit cu toți și ne-am informat asupra stării de sănătate a tuturor. Pe mulți, i-am sunat personal

Românii nu s-au schimbat. S-a schimbat scena politică și, de asemenea, faptul că anumite televiziuni nu mai primesc bani

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu:
Despre situația de la Spitalul Foișor, discuțiile despre includerea în circuitul COVID nu sunt de vineri, ci de un an de zileDa, s-a întârziat nepermis de mult cu transferul pacienților. Acordul managerului, respectiv formalitățile au venit ultimele și cu întârziere. Spitalul Foișor nu este sub autoritatea Ministerului Sănătății, ci a Primăriei și a ASSMB. Pe scurt, Ministerul Sănătății nu poate decide peste un manager de spital aflat în subordinea unei PrimăriiÎn acest moment, la Spitalul Foișor sunt patru pacienți intubați, 6 sunt pe secții și un pacient știm că este instabil Despre situația de astăzi a gestionării pandemiei de COVID-19, am spus de multe ori că situația nu este ușoară, am folosit de mai multe ori cuvântul „critic”. De trei luni de zile căutăm soluții

Aceasta a fost prima apariție oficială a lui Vlad Voiculescu în spațiul public, la două zile după scandalul evacuării spitalului Foișor, evacuat pentru a fi transformat în spital COVID. Instituția pe care o conduce explicase anterior, într-un comunicat trimis vineri noapte, că evacuarea a decurs „în mod regretabil”.

Accesul reporterilor nu a fost permis, prin urmare ministrului Sănătății nu i s-au putut adresa întrebări de către jurnaliști.

Vlad Voiculescu a făcut declarații în ziua în care România a atins un număr fără precedent în ceea ce privește numărul pacienților COVID aflați la terapie intensivă. 1.531 de pacienți sunt internați la terapie intensivă, o creștere de 39 într-o singură zi. Potrivit Ministerului Sănătății, în țară sunt oficial 1.677 de paturi ATI COVID, dar nu toate sunt și funcționale.

Cu puțin timp înainte de declarațiile de presă ale lui Voiculescu, premierul Cîțu a anunțat că România mai are doar 6 paturi libere la ATI pentru pacienții COVID.

Libertatea