Vlad Voiculescu: Nu se pune problema acordării unor facilităţi în acest moment pentru cei care se vaccinează

Vlad Voiculescu: Nu se pune problema acordării unor facilităţi în acest moment pentru cei care se vaccinează

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, joi, după ce a participat la ceremonia prilejuită de aniversarea a 100 de ani de la înfiinţarea Institutului “Cantacuzino”, că România urmează să primească peste 7 milioane de vaccinuri doar în următoarele două luni, astfel că toată lumea va avea posibilitatea să se vaccineze în următoarea perioadă, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă vor exista relaxări pentru cei care s-au vaccinat, Vlad Voiculescu a răspuns că „vaccinarea este voluntară” şi că “nu se pune problema acordării unor facilităţi în acest moment”.

E o discuţie la nivel internaţional. Cu siguranţă, la un moment dat, ar putea să existe o discuţie despre vaccinare, testare şi alte modalităţi de a participa la anumite activităţi în siguranţă, fie că vorbim despre restaurante, fie că vorbim despre diverse evenimente, dar nu avem în acest moment o discuţie în sensul acesta în România.

Vlad Voiculescu:

După ce România a atins, joi, un nou număr fără precedent al pacienţilor COVID internaţi la ATI, ministrul sănătăţii de declarat că situaţia este criticăşi că nu-i înţelege pe cei care au ieşit în ultimele zile să protesteze împotriva restricţiilor anti-COVID.

“Cu toţii suntem de acord cu ‘jos pandemia!’, dar vaccinarea este sigura soluţie. Eu nu înţeleg ce solicită cei care participă la proteste. Nu au fost luate alte măsuri decat pentru protejarea populaţiei”, a mai spus ministrul sănătăţii.

Libertatea