Zodiile cardinale. Ce calități deosebite au zodiile de pe crucea cardinală

Zodiile cardinale. Ce calități deosebite au zodiile de pe crucea cardinală

Zodiile cardinale sunt zodiile orientate către punctele cardinale ale busolei. Zodiacul are patru zodii cardinale care împărtășesc mai multe trăsături de personalitate și calități deosebite care le ajută să iasă în evidență. 

Zodiile cardinale sunt orientate pe cercul zodiacului către cele patru puncte cardinale. Zodia Berbec se află la Răsărit, zodia Capricorn se află în Sud, zodia Balanței se află la Apus, iar zodia Racului se află la Nord. Dacă trasăm două linii imaginare între zodia Rac și Capricorn și apoi între zodia Berbec și Balanță, vom obține crucea cardinală a zodiacului. 

Orientarea către punctele cardinale ale universului a imprimat anumite trăsături de personalitate celor patru zodii și le conferă calități deosebite față de celelalte 8 zodii de pe roata zodiacului. 

Cele trei cruci de pe roata zodiacului

Zodiile sunt întotdeauna analizate și studiate în funcție una de cealaltă. Așezate la distanță egală pe cercul zodiacului, ele formează legături misterioase, iar cele mai puternice dintre ele sunt legăturile în cruce. În funcție de numele acestor cruci, se disting zodiile cardinale, zodiile mutabile și zodiile fixe.

Forma rotundă a zodiacului nu a fost aleasă întâmplător. Încă din vechime, astrologii au fost inspirați de globul Soarelui și al Lunii pline și i-au dat zodiacului forma de cerc sau roată. Ei au distribuit cele 12 zodii la distanțe egale pe roata zodiacului, în felul acesta punând în evidență nu doar statutul lor egal, ci și numeroasele legături care se formează între semnele astrale.

Zodiile sunt influențate de fiecare dintre vecinii lor, sunt influențate de zodiile opuse, dar mai ales de zodiile cu care formează o cruce pe cercul zodiacului.

Crucea cardinală și semnificațiile ei

Crucea cardinală unește cele 4 zodii care sunt amplasate la punctele cardinale majore.

La Est se află Berbecul, zodia care aduce primăvara, unită simbolic cu răsăritul Soarelui, cu echinocțiul de primăvară și cu renașterea naturii.

La Vest se află Balanța, asociată simbolic cu apusul Soarelui, cu începutul toamnei și echilibrul dintre vară și iarnă.

La Sud se află Capricornul, în partea de jos a zodiacului, acolo unde lumina Soarelui descrește, întunericul domină lumina și zilele sunt mai reci.

Iar la Nord se află Racul, acolo unde lumina Soarelui crește și zilele sunt mai lungi și mai calde.

Zodiile cardinale se află la începutul fiecărui nou anotimp și ele sunt influențate de schimbarea ciclurilor naturale. Foarte multe dintre trăsăturile și abilitățile celor patru zodii cardinale sunt legate de caracteristicile anotimpurilor și de simbolurile principale ale celor patru sezoane din an. 

Ce calități și trăsături speciale au zodiile cardinale

Zodiile cardinale sunt considerate zodii puternice, motivate, capabile de schimbări majore în viață și de realizări memorabile. Din rândul acestor zodii se nasc personalități ale culturii și științei, lideri politici și ideologi. 

Nativii născuți în zodiile cardinale sunt oameni care fac planuri, care au idei și inițiativă și care merg înainte pe drumul ales, chiar dacă își dau seama că nu este întotdeauna cel mai bun. Ei au curajul să schimbe lucrurile în favoarea lor și să o scoată la capăt în cele din urmă. 

Mulți astrologi consideră zodiile cardinale drept cele mai rezistente și descurcărețe. Fiecare în felul ei, Berbecul mai impulsiv, Balanța mai răbdătoare sau Racul mai perfid, reușește să obțină ceea ce vrea în viață și să răzbată, fiind un exemplu pentru multe alte semne astrale. Cine cunoaște bine una dintre aceste patru zodii știe că poate fi o mare luptătoare și că nu se sperie și nu dă niciodată înapoi de la nimic.

Zodiile cardinale sunt determinate, sunt inteligente și găsesc mereu resurse pentru ceea ce doresc să realizeze, dar sunt și orientate către oameni. Ele își adună un grup restrâns de prieteni pe care se pot bizui oricând și pe care, la rândul lor, îi ajută cât pot de mult.

Pe de altă parte, zodiile cardinale sunt zodii către care te poți îndrepta pentru un sfat bun. Fiind zodii empatice, cu o inteligență emoțională bine dezvoltată, ele înțeleg bine grijile celor din jur și vor veni cu un sfat, cu o vorbă bună sau chiar cu un ajutor concret, dacă este posibil. Nativii din zodii cardinale nu vor lăsa pe nimeni în urmă. Ei sunt atașați de familia lor, de frați și de prietenii apropiați.  

Zodiile cardinale și trăsăturile lor comune 

îndrăznealatăria de caracterinițiativaautoritateaputerea de organizarespiritul inovatorputerea de decizie stabilitatea curajulinteligența emoționalăempatia atenția față de semeni 

Ce relații se stabilesc între zodiile cardinale 

La prima vedere, zodiile cardinale par foarte diferite între ele, mai ales că fiecare are alt semn primordial: Berbecul este semn de Foc, Racul este semn de Apă, Balanța este semn de Aer, iar Capricornul este semn de Pământ. 

Ele reprezintă astfel cele patru elemente primordiale din zodiac și relațiile care se stabilesc între ele arată că se pot influența într-un mod pozitiv una pe cealaltă. Legăturile cele mai puternice dintre cele 4 zodii se formează între zodia din Nord și cea din Sud, adică între Rac și Capricorn, precum și între zodia din Est și zodia din Vest, adică între Berbec și Balanță.

De aceea, cele două zodii opuse pot avea multe trăsături în comun, pentru că se influențează una pe cealaltă. 

Relația Rac – Capricorn 

Trăsături comune: istețime, determinare, inteligență, agerime, tendința de izolare, atașament față de familie și copii. 

Legăturile de dragoste: între cele două zodii sunt posibile relații de dragoste deosebite, profunde, rezistente și durabile. Chiar dacă nu sunt pasionale la prima vedere, cele două zodii se implică profund în dragoste și sunt fidele pe viață una alteia. 

Relația Berbec – Balanță 

Trăsături comune: agerime, rezistență, viziune, insistență, afecțiune, generozitate, capacitate de dăruire, empatie, oscilație și nehotărâre. 

Legături de dragoste: cele două zodii pot avea legături de durată, sunt atrase una de cealaltă pentru că se completează una pe cealaltă. Berbecul are nevoie de echilibrul pe care îl oferă Balanța, iar aceasta din urmă are nevoie de îndrăzneala și curajul Berbecului. 

Libertatea